Elektrisk stol

Luksusmodell av elektrisk stol, produsert i Sveits.

En elekrisk stol er et våpen som brukes under dødsstraff. Dette skjer ved at den dødsdømte setter seg i stolen, og får et kraftig elektrisk støt som sender dem inn i det evige drømmeland, Nirvana.

OpprinnelseRediger

Da Kurt Kåre Ronny Roger Holm fant opp strømmen på slutten av 30-tallet, var det ingen som skjønte helt hva den kunne brukes til. Den så lenge ut til å være helt ubrukelig, men så fikk USA plutselig en god ide, for en sjelden gangs skyld. De erstattet den gamle dødsstraffsmetoden, henging, med den elektriske stol. (Tauene fra de gamle galgene ble brukt til å bygge klatrestativ for førskoleelever.)

StrømforbrukRediger

En elektrisk stol har et enormt elektrisitetsforbruk. Den bruker hele 16 AA-batterier, like mye som åtte lommelykter fra IKEA. Strømmen som brukes for å drepe én person, er nok til å steke hele 4 vafler eller kjøre en elbil flere hundre meter. En hver person kan jo da forstå at det ville være mer besparlig med strømmen å heller kjøre over de dødsdømte.

 
Tenk på miljøet! Bruk elbil!

Andre former for elektrisk stolRediger

Av andre former for elektrisk stol, kan det blant... - ingen andre, egentlig, nevnes massasjestolen, som ikke brukes til dødsstraff, men kun til tortur. Mange synes tortur er verre en døden selv, og betrakter derfor massasjestolen som den frykteligste av de to. Det amerikanske fengselet Guantanamo er beryktet for nettopp bruk av massasjestol på fanger mistenkt for terrorisme.

Se ogsåRediger