Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Dorske menn

Dorske Menn
Trykk for større, og så trykker du enda en gang for ENDA STØRRE
Opphavsby Bekkestua
År Aktive Ukjent
Sjanger Udefinert, men likevel hardt
Plateselskap(er) Kjeller'n LDT.
Medlemmer - M.G.Exterminator
- Greve
- SuperAndreas
- Ivy Bearslaughter


«I'm listening to Dorwegian Men (Dorske menn) while I'm doing my workout at the gym»

- Chuck Norris om musikkens kraft

«Dorske menn er Best»

- Norsk ordspråk

«Dorrrrske Menn errrrr Best!»

- Lars Sponheim er ikke i tvil!

«Dei ar fråm Dørvei»

- Petter Solberg veit best


Dorske Menn er et band fra Bekkestua, Norge. Eller som de sier selv: «From the streets.» De er kjente for de enorme internasjonale hittene som Whiskey og Pamfilius, og ikke minst publikumsfavoritten, To Bemsinstasjonar.


Fanklubb: Dorske Menn er Best

Nettsider:

Diskografi:

Dorske Menns kjære traktor


Innhold

HistorieRediger

Audun-AlderenRediger

 
Dorske Menns Logo
 
Dorske Menns Initialer

Dorske Menn ble dannet da Audun ga oppgaven om å skrive hitter. Dorske Menn var de eneste på det daværende tidspunkt som kunne klare oppgaven. Dorske Menn gikk i studio og skrev og spilte inn Greates Tits, deres debutalbum. Denne skiven inneholdt hittene: Pamfilius, Sjømannskyrkja og ikke minst publikumsfavoritten, To Bemsinstasjonar. De hentet stor inspirasjon fra den nynorske ordboka som Audun regjerte over. Dorske Menn hadde releaseparty lørdag 13. mai 2006 (FEIL) hvor hittene ble vist for spesielt inviterte gjester. Men Dorske Menn la seg ikke ned på laurbærene for å nyte den øyelbikkelige suksessen. De vandret ut i verden for å finne inspirasjon... Hanh og Andrea (Mansaus) kan regnes under Audun-Alderen fordi Dorske Menn fant dem før neste alder begynte.

Gunnar-AlderenRediger

Dorske Menn begynte å utforske nye elementer i musikken. Dorske Menn fikk tak i det udefinerbare våpenet under sin kontroll på denne tiden. Det ble kalt Cooper. Dette er noe av av grunnen til at man setter et skille i musikkhistorien her. De internasjonale hittene som Policemanbird og Whiskey var blant de første av en rekke hitter. Under innspillingen av Whiskey benyttet Dorske Menn, som kjent, seg av Cooper for aller første gang. Både Whiskey og Policemanbird kom ut senhøstes 2006. Etterhvert valgte de å samle alle sangene de hadde skrevet på en ny skive, som ble enormt pop verden over. Vol. 2 var skapt:

- Whiskey
- Policemanbird
- Battle of Saratoga
- Sjømannskyrkja [Limited Edition]
- Hospital

Utover mot slutten av Gunnar-Alderen ble det lansert en hemmelig sang som kalles Sex, Drugs n seitn. Bare ytterst få har kjennskap til sangens innhold og disse høyt respekterte personene vil aldri komme ut med informasjon. Dorske Menn ga ut den hittil ukjente 40 minutter med Dorske Menn som ble en slags samleplate. Denne hitsamlingen stjal Gunnar, slu som han er, og rømte landet, derav navnet "Gunnar-Alderen". Albumet er sansynligvis lokalisert i bilstereoen til mannen, men ingen har hørt den. Det ryktes at UNIONS Rappen, The Education Song og Pamfilius Remix stammer opprinnelig fra dette albummet som et tillegg til den totale Dorske Menn-pakken.

Post-Gunnar-AlderenRediger

 
Denne voldsomme kreativiteten resulterte i et nytt album, kalt Nytt Album.

Dorske Menn var i en kreativ periode. De hittil uutgitte hittene, Bob Med Celloen, Rånåsfåss Kraftstasjån, 'Zza og A Funky Fresh Ride to the Moon With Jonas Ax (AFFRTTMWJA), ble spådd å bli pop såvel som hitter. Og har så til de grader innfridd! Lister ble toppet, særlig når Menn, som de blir kalt på folkmunne, skrev ferdig hittene, Fæsk og Kjærleik, som ryktes å være inpirert av henholdsvis DDE og Gaute. Dermed gikk de til toppen av tronen, og ble kongene i gata. Mennene ferdigstilte også 28 minutter med fresh techno, kalt I'm Just an Ape (Electric Apes). De var med andre ord kreative og ikke minst gode i Post-Gunnar-Alderen. Denne voldsomme kreativiteten resulterte i et nytt album, kalt Nytt Album. Dette var det desidert lengste albummet deres noensinne. Den inneholder også den lengste sangtittelen som noen gang er laget av mennene.

MedlemmerRediger

Det skjedde også ting på medlemsfronten. Looknissen ble kicket og dro tilbake til Lofoten hvor hans familie er bosatt. Dorske Menn silte ut to medlemmer fra en måneds lang audition med non-stop leting. Dette ble line-uppen, og den gjelder den dag i dag.

Medlemmer Instrumenter
Ivar Gitar og Leadvokal
Jacob Gitar og Backingvokal
Magnus Trommer
Andreas Bass og Sitronfløyte
? Cooper

En Ny Æra (moderne tid)Rediger

Etter at SuperAndreas og M.G.Extermiinator ble ekte "Menn", gikk Dorske Menn, sansynligvis uten å vite om det, inn i en ny og spennende alder. Koder skulle knekkes og nøtter skulle løses. De ble mer opptatt av sceneshow, og lagde rocke operaen, Pesta! Den handler om en dødbringende kvinneskikkelse iført sort kappe. Når sangen fremføres live, bekjemper ofte Dorske Menn Pesta under Battle-sekjsonen. Dette skal et medlem i fanklubben, "Dorske Menn er Best," ha sagt etter en konsert, der Pesta ble spilt som ekstranummer etter et konstant brøl fra publikum i 6 timer, før Mennene endelig trådte frem igjen på scenen:

 
Pesta besøker Hallkjells gard

Øinene dybt i dødningskallen,
ruller, rinder, skjeler og stikker
hvast som syler,
lyser og ser i mørket som katten.

Et annet medlem uttalte etter samme opplevelse, men uker senere:

Nu er løvet faldt for høsten.
Alt som rasled fór for vinden
friskt og grønt i sommersolen,
dækker marken med et tæppe visne blade.

Maanen skinner bleg og ensom
mellem nakne tørre grener.
Bare gule visne straa
stilt paa torvetaket bæver

Masters of HjelmRediger

Masters of Hjelm er det siste albummet til Dorske Menn. Det blir det første albummet som kun har blitt lagd under den nye æraen. Sammen med Pesta er sangen "Stranda" hintet av Mennene. Stranda er en sommerhit. Man kan chille til den på en fin sommerdag. Det er fint å dra frem denne når man er lei av Postgirobygget. Sangen blir ofte fremført av Ivy Bearslaughter og Greve duoalistisk når de andre i bandet ikke er klare. Istedenfor å fortelle vitser, that is. Det synes de selvfølelig er teit.

LiveRediger

Dorske Menn er kjent for sine ville live-opptredner. (Fakta) De starter alltid showet med en intro som kan trekke sammenliginger med Bowser-banen på Super Mario 64. Dorske Menn er for øyeblikket på verdensturnè. En turné som har trukket millioner av fans på grunn av Dorske Menns enorme Hjelm. Du kan bli utsatt for en Hjelmeksplosjon (se nederst) hvis du ikke tåler slik høy HjT som Dorske Menn kan bringe under visse Live-Show. Det kan være en løsning på problemet og bruke en Hjelmdrakt. Dette er en drakt som hindrer din HjT i å stige over din bæreevne, mens du kan nyte showet likevel. Drakten finnes i Dorske Menn-kolleksjonen og finner i tre farger, rosa, svart og marineblå. Ring rødt nummer +66 666 66 666 for mer info.

I NorgeRediger

Dorske Menn har holdt tilsammen 6 konserter i Norge:

 • Musikkflekken mai 2008
 • Askerfestivalen august 2008
 • Tanken november 2008
 • Radar januar 2009
 • SubScene februar 2009
 • John Dee februar 2009

Den Første Giggen i FedrelandetRediger

Den Andre Giggen i FedrelandetRediger

Den Tredje Giggen i FedrelandetRediger

Den Fjerde Giggen i FedrelandetRediger

Den Femte Giggen i FedrelandetRediger
House of MenRediger

Du kan se Sagaen om House om Men for mer informasjon og historisk bakgrunn

 
Her er huset sett fra innsiden

House of Men er huset hvor bare de med mest manndom kan entre. Dorske Menn er de eneste som har klart det. Det går ord om at den intense lukten av tåfis pg vanlig fis er uutholdelig for mennesker med for lite manndom. Det går også rykter om at Dorske Menn fullfører sine mesterverk her inne, der ingen noen gang har kommet inn. Dette skal være huset der Menne steker sin pizza samtidig som de improviserer frem mesterverk som "Policemanbird" og "Fæsk e Livet." Dorske Menn har i et intervju med Rolling Stone fortalt om deler av husets egenskaper. "Huset er vårt fort." Denne verdenskjente setning er det faktisk ikke mange som vet stammer fra Ivars utsagn på sprøsmål fra ein journalist om hva slags forhold mennene hadde til huset. "Manndommen ligger så tykt på veggene her at jeg får frysningen når jeg går inn her", utalte M.G.Extermiinator. "Eg kjennar at kvadshelen har sneke seg attpå snarken," fortsatte han før han måtte avbryte intervjuet. Det er tydlig at manndommen er sterk.

Huset har fire vegger. Opp av pipen står et 40 kvm flagg, med Dorske Menns logo på. Utfra kanten av taket henger det Dorske Menn bannere. Farget av den episke utsrålingen fra "De Fire Virkelige Menn" er huset blitt svartere med årene. Over Inngangsporten står det skrevet i gull mot stein: "Dorske Menn er Best"
Sagaene om Dorske MennRediger

Sagaene om Dorske menn er en samling sagaer og kvad av ukjent forfatter.
Du finner diverse utdrag i kronologisk rekkefølge her:

 1. Sjømannen Sailor - Kvadet om The Sailor
 2. The Royal Ax-Family - Sagaen om Jonas Ax
 3. Sykeshuset - Sagaen om En Syk Mann
 4. Ikke spis dine egne kuer - Sagaen om Whiskey NY!
 5. Hvor ble av menneskene? - Sagaen om Skallagrim
 6. Huset av Menn - Sagaen om House of Men
 7. Saratoga - Sagaen om Saratoga