Derby County

Ops! Lette du etter sauer? Vi er ganske sikker på at du gjorde det!

Derby County erEnglands, eller lettere sagt verdens beste lag!

HistorieRediger

Derby County ble grunnlagt i 1208 av den meget kjente vindenergi-produsenten MacGyver. Derby skilte seg ut fra andre lag med at de dannet et eget regime. (Derby Coutry) Det ble krig mellom partene og til slutt måtte hele verden overgi seg for sauene fra Derby. Ja, derby er et sauelag, bare se på logoen. De vant sin første kamp i 1247 altså hadde de spilt i serien i hele 39 år før de fikk sin første seier.(17-8 mot Real Madrid) Dette var faktisk også Derby's første mål i historien. Den store seieren kom helt uventet og de 13 publikumerene stromet banen og drepte 8 Derby spillere. deriblant 2 målscorer Bala Ahmed Garba. 15 målscorer, Odd Karsten Tveit kom unna det hele med skrubbsår.


Nyere tidRediger

Nå over til litt nyere tid: i 1736 fikk Derby sin første kamp med mere enn 20 tilskuere.(Mulig på grunn av gratis pølse i vaffel i kiosken) Deenne kampen gikk kiosken med et overskudd 13.85382 millioner £. Noe som ga klubben mulighet til å kjøpe den danske keeperlegenden Costacurta. I 1875 offentliggjorde Derby deres nye manager: Kåre Valebrokk. Han satte nye grep inn og etter 75/76 seongen ende Derby helt oppe på nest siste plass på tabellen. (Engelsk 23. divisjon).

Men så kommer noen(ganske mange)år med fremgang for Derby County, som i løpet av 5 sesonger klatret hele opp hele 14 divisjoner. Og århundrene gikk og derby bare fortsatte å klatre oppover i det engelske systemet. I 2006/2007 sesongen rykket Derby opp til Barclays Premier League med litt hjelp av syke dommere så så kampen på tvskjerm samtidig som de spilte Elma. I 2007/2008 sesongen lå Derby sist på tabellen etter at de åpnet sesongen med å slippe inn 17 mål i snitt pr. kamp. Så om du er en av de rundt 23 Derby supporterne i verden, bør du fortsette å støtte laget ditt.

MeritterRediger

  • Vant sin første kamp i 1247
  • Kom på delt 73. plass i Tour de Mandal (Potetløp).
  • Deres keeper Costacurta i en alder av 53 år, vant en malerkonkuranse for blinde i 1893.
  • Vant en cupkamp mot Derby 4 i 1943.
  • Derbys spillere var med i 2. verdenskrig og vant en skuddveksling mot noen sauer på et jorde i Derby i 1940
  • Derbys damelag vant en strikkekonkuranse i Norge i 2004