Brødrister

«Alle brødristere rister brød»

- Mario om brødristere

En brødrister er et nyttig apparat som gir brødet en mørkere farge.

Falske myterRediger

Det finnes selvfølgelig, som med det meste annet, en hel haug med falske myter og legender om brødristerens opphav,Også kjent som breadshaker på engelsk.

  • I en tro mener folk feilaktig at Gud sendte brødristeren ned til menneskene allerede på 1000-tallet før Kristus, men trakk den tilbake fordi mennesket ikke var klar for en slik oppfinnelse ennå.
  • Andre igjen mener at Mullah Krekar oppfant brødristeren, som i den historien sies å skal ha vært et våpen for å tilintetgjøre hele svart-hvittreligionen. Dette ble motbevist i 1837, da han selv gikk ut og fortalte sannheten.
  • I Trondheim mener enkelte mennesker at brødristeren, sammen med komoden og lysestaken, oppsto inne i den forvokste barten til en av byens borgere, Bært Bartebart. Enhver person med sunn fornuft forstår at dette er feil.
  • Det kan også være at det var en svenske som fant opp brødristeren tidlig på 1700-tallet, men han hadde ikke innlagt strøm i huset, så han forkastet den som ubrukelig. Dette var antagelig samme svensken som oppfant telefonen, som han også forkastet fordi han ikke hadde noen å ringe til.