Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Birtavarre

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Birtavarre, også kjent som B-town, er av samisk opprinnelse, og betyr at det er en "birt" i "varre". Akkurat hva birt betyr, er svært så tåkete siden ingen er villige til å forklare. Varre betyr fjell. Eller knatt eller knaus eller fjord eller vik eller whatever. Uansett, Birtavarre er et ørlite sted, nærmest som en sving i veien bare, innerst i Kåfjord nord i Troms.

BefolkningRediger

I gamle dager bodde det samer i Birtavarre. I dag bor det også samer der, men ikke så mange som i gamle dager. Noen av innbyggerne syns det er flaut å være av samisk opprinnelse, og vil derfor ikke prate om det. Andre er direkte sint fordi kommunen har samisk status, så de driver og skyter på uskyldige skilt. Men de fleste andre i Birtavarre syns at Birtavarre er en fin plass. en gjennomsnittlig birtavarring er ikke som alminnelige folk når det gjelder høyde og BMI". Altså 130cm, smellfeit, hjulbeint og stinker bål. Noen syns det er pinlig å være så lav, så de bruker i all hemmelighet platåsko og da blir de litt høyere. Men ikke mye.


HistorieRediger

En gang på attenhundreogbrødmangel-tallet var det en luring som oppdaget at det vokste malm ut av gråstein. Og vips! så ble det bygd malmverk, med utskiping og du store tid. Etter at malm-æra var over, måtte birtavarringene finne noe annet å livnære seg på. Da oppfant de laksefiske, duodji og klarte å lure E6 til bygda. Nå lever de lykkelig ever after.

Å reise ditRediger

Hvis du skal dra til Birtavarre, må du spenne på deg ryggsekken, for veien er så dårlig i Kåfjord Kommune at du nærmest må bruke traktor for å komme deg frem. Er du så uheldig å klare å surre deg til "Birtavarre" kan du jo alltids dra på samvirkelaget å kjøpe deg en is og gå videre.