Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Benjamin Harrison

Benjamin "mellom" Harrison
Harrison.jpg
President nummer 23
Periode(r) 4. mars 1889 – 4. mars 1893
Parti rape-uglekikkerne (republikanerne)
Visepresident Kommunist
Forgjenger Grover Cleveland
Etterfølger Grover Cleveland


Persondata

Født 20. august 1833, et sted i USA
Død 13. mars 1901 (77 år), et annet sted i USA
Yrke(r) Le Imellom Grande Presidente
Ektefelle(r) Tre stykk


Benjamin Harrison var USAs 23. president. Han er bedre kjent for å ha fylt mellomperioden til Grover Cleveland, for å ha lagt grunnlag for skoler for gamle geriljakrigere og for å ha opprettet 12 nye klovneskoler (Harrison gikk stort inn for utdanning). Men han er mest kjent for å ha fylt mellomperioden til Cleveland. Han var godt likt blant den amerikanske adelen og den franske kongefamilien.

Yngre alderRediger

 
Harrison er nært beslektet til familien Simpsons.

Unge Herr Benjamin var dotømmer av yrke. Til tross for den skitne jobben, la han all sin ære i den. Om det var en do som skulle tømmes, var Benjamin den rette mann. En dag fant Benjamin en skattekiste i kloakken, noe som gjorde ham rik nok til å kjøpe seg en ny spade til å skuffe mer dritt med. Etter det gikk skuffingen fortere, og han tjente enda mer for dotømmingen sin. Pengene ble brukt til å kjøpe en helt ny bøtte han kunne legge dritten i. Med mindre avføring som lakk ut av bøtta, tjente han enda mer enn før. Det var omtrent på denne tiden at Benjamin så etter en ny jobb.

Benjamin gikk inn i politikken på republikanernes side. Grunnen skal angivelig ha vært at de lovte ham en splitter ny ferrari når den ble oppfunnet (Benjamin fikk aldri den ferrarien). Her ble han gått likt på grunn av sin tvilsomme kroppslukt. Alle de årene som dotømmer hadde satt sitt preg på Benjamins kropp, noe som gjorde ham til nest-leder av republikanerne så fort han meldte seg inn. Etter et par tjenester på møtelokalets utedo, ble Benjamin omsider leder av partiet. Han stilte til slutt opp til presidentvalg mot Grover Cleveland, men tapte. Da Cleveland gikk av, vant Benjamin endelig mot Fantorangen.


Tiden som presidentRediger

Da Benjamin Harris gikk inn i det hvite hus, hadde han svært lite å gjøre. Det var ingen oljerike land man kunne gå til krig mot, så Benjamin bestemte seg for å utdanne det amerikanske folket. Han bygde flere skoler enn noen president tidligere, til mange barns fortvilelse. Kloakkanleggene i landet ble kraftig forbedret (en gang dotømmer, alltid dotømmer), og landet møtte en lys periode.

Men Benjamin rotet det fryktelig til etter at han gikk sterkt imot nye prompebukser, som han mente forpestet luften. Han ble fort upopulær, noe som sikkert var grunnen til at han tapte mot Grover Cleveland igjen.

EttermæleRediger