Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Batnfjord

Navnet Batnfjord kommer av "en fjord der du kan bade barfot". Ellers så betyr det noe helt annet. Batnfjord er en fjord som henger sammen med Sunndalsfjorden via Gjemnessundbrua og Bergsøysundbrua. Området rundt selve fjorden "Batnfjord" blir også kalt Batnfjord, selv om det er på land, og det da ikke fjord akkurat der.

Før fantes det mange furutrær i Batnfjord. Historikerne krangler om det var Hollendere eller om det var ei fantkjerring som reiste med skogen (typisk skogreisning). En annen mindre kjent teori er at Batnfjordingene har drevet med en overdrevet julefeiring i tida mellom 1600- og 1800-tallet, og dermed at alt er blitt brukt til juletrær.

Batnfjording er en person som bor rundt fjorden "Batnfjorden". Eller det kan være en fjordhest som også bor i sammme området. Det kan også være en person som driver fiske på fjorden "Batnfjorden". Når en batnfjording prøver å komme med en ytring i nærmeste storby [Molde], får man som regel beskjed om at man er en jævla fræning. Konklusjon: Fræning = en person som bor i [Fræna]. En jævla fræning = batnfjording

Batnfjorden har søkt om å få arranger vinter OL i 2014 og få bygge nye Molde Sjukehus. Siden vinterene er ustabile i Batnfjorden bør de heller få bygge sykehus.

Dyr i BatnfjordRediger

I selve fjorden er det mest fisk + 2 gamle gråtasser og en påhengsmotor uten snor. I området rundt er det 179 bikkjer, 876 krøtter, > 3000 hjort, 42 marsvin, 39 snømus og 458 katter. Høner er det litt lite av, men leter man godt kan man finne noen mellom to bein. Antall sauer er ukjent siden de går på fjellet og sutter på saltsteiner i store deler av året.

FjellRediger

I Batnfjord har man et fjell som heter Harstadfjellet. Som navnet beskriver (Harstad = et hardt sted, tele, stein etc.) er dette et fjell av stein. Det er et enkelt fjell å bestige, så selv den i rullestol klarer dette helt alene. Nabofjellet som er noe mindre og grønt store deler av året, har helt naturlig fått de 2 navnene Storfjellet/Rødfjellet.

    Denne artikkelen trenger bilder  
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!