Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Balsfjord

Balsfjord er en idyllisk plass. ønsker du og gå tilbake i tid kan du dra til Balsfjord da det ikke er annet enn trær, fjell, hav. Myggen er på størrelse av en sjøhest. Balsfjord har en ost oppkalt etter seg som kalles Balsfjord ost.


Storsteinnes/Nesse

De fleste nessingan ligger som regel avdrukket i ei grøft. Ungdommens loderute varierer mellom Esso, Coopen og Statoil, og her stiller de opp med sine personlige mesterverk, lakket med maling de fant i garasjen til pappa, og sjitbillig soting fra Biltema avdeling Tromsø.

Skulle det falle over deg å fære frivillig på fest til Storsteinnes, betyr at du ute etter fight, fitte eller hjemmebrent.

Blir du kalt for "innavla skjit" er du som regel fra Strupen.


Nordkjosbotn/Vollan/slummen

Knutepunktet for alle i Balsfjord. Nord Norges største veikryss. Er du fra Vollan liker du å bade i kloakkelva, hoppe fra brua og skryte over dagene det er «sol», mens du også klager over det "jævla vijnnhållet du e ifra" Vollan blir kalt for Vollan fordi inkompetente nazister ikke klarte å uttale Nordkjosbotn.

På Vollan har du Gjestestua, der vil du få servert et nett utvalg av oppvarmet mat som har ligget 10 år i fryseren før servering. Er du heldig får du litt "Vålnes" i kjøttkakesausen.

Shell er den store møteplassen for nesten alle rånerne i Balsfjord. Det er her det skjer natt til lørdag/søndag, når Kjellerstua stenger klokka 3. Hvor folk fyller drivstoff og stikker av, og alle 18 åringene svir av sine nyervervede bildekk.

Trekantkiosken er stedet kor tromsøværingan med mye penga til drivstoff får kjøpt softis og tacoboller.


Laksvatn/Amish

På Laksvatn har de noe for alle aldre! Headlineren for alle med bil er billig drivstoff levert av ingen ringere enn ubemannede pumper, mens de små blir pakket på lokalbussen og sendt på svømming til Laksvatn Skole.

Butikken her kunne også fungert som lokalmuseum, da alle varene de har inne mest sansynlig stammer fra andre verdenskrig.


Malangen

Malangen er de eldres tilholdssted, deres "sanctuary". Stedet de rømmer til hvis de slipper unna gamlehjemmets onde klør. De gjør alt i sin oldismakt for å beskytte det fra inntrengere. Hovedsaklig med humpete veier det er til å få nakkesleng av (humpene kaller de ofte for telehiv).

Kommer du deg helskinnet bortover veiene vil du oppdage at det egentlig ikke er så mye mer å hente, annet en campinglivet å landbruk. Kjør bare videre. Eventuelt dra til Meistervik på railltur.

HistorieRediger

Ingen av stedene i Balsfjord kommune liker hverandre. Før i tiden foregikk det slag mellom alle bygdene. Nessingene var de værste av alle. På alle pubbene i Balsfjord ble de kastet ut for å være nessinger. På festene som var på Storsteinnes var det som regel bare nessingene som fikk være. Hvis du ikke var fra Storsteinnes og kom på en fest dit så ble du mest sannsynlig mørbanket.


Språkbruket i BalsfjordRediger

Skal vi dra på fest i kveld? = Ska vi fære og drikke oss maurings inatt?

Er du ute etter bråk? = Skal æ gje dæ en balsfjordøyrfik å kule dæ mettfjors?!

Jeg liker deg = Skal vi ta en fifthy shades of skrei?

Fillern/Søren = Satans forpulte mainnskjit hælvette faen

Jeg skal slå deg = Æ blir og smokke te dæ sånn at teinnern dine glæfsa ut av bakhauve dett!!!

Slipp ut katten = Hiv ut det forpulte kattlørve.

Kan du pjuske meg? = Kan du nøkke mæ i flæske litt?

Har du klipt deg? = Har du satan mæ skamfert dæ?

Er du dom? = E du fette idiot i haue eller?

Slapp av = Ro ned æggstokkan