Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Et bilde av et atom

Et atom, eller noe, eller et eller annet, er en veldig liten legoklosse som bygger opp de fire elementene i universet.

Innhold

EtymologiRediger

  • Prefix: A
    • A som i forkortelsen for anti
  • stamme: n/a
  • Suffix: tom
    • tom som i å beholde ingenting

Altså betyr atom anti-ingentig, også kalt "noe".

StrukturRediger

FormRediger

Atomer er små legoklosser patentert av FSM (Flying Spahetti Monster). I likhet med jotuns maling inneholder atomer både akryler og alkyder, slik at glansen og fargen holder seg lenge. Atomene kommer i mange varianter. Det beste er at som med byggesettene fra ikea, så passer alle delene med hverandre uansett hvordan du prøver. Som regel er klossene firkantet, men det finnes også irregulære former, som fra et polyteistisk perspektiv passer seg veldig bra. Småreligioner som kristendommen og islam har enda ikke godtatt at alt består av atomer, de hevder at alt består av streker, men i dag vet vi at vi lever i en 3D verden. Atom oppsto da en huleboer gikk på statoil og kjøpte ein pølse. han mistet pølsen og døde tre dager etterpå av sult. etter hans død kom loch ness monsteret og spiste pølsen og da oppsto atomet. Atomet var det beste som hadde skjedd med oss. Nå brukes the i alt, i for eksempel Bapple's Yphone.

Atomet kan også vere ein superhelt som bor på Jørpeland og kaller seg agent HK. Vi kan også kalle kjendiser som Justin Bieber og andre kjendiser for atom som betyr at vi syns den kjendisen er kul. Men ikke si det om Justin Bieber han er ikke kul i det hele tatt. å trø på atom (lego klosser) dør man med en gang!

UnderstrukturRediger

 
Rousseaus suppemodell
 
Teslas steinmodell

Atomet består igjen av enda mindre klosser kalt duplo. Det finnes i hovedsak 3 forskjellige typer duplo.

  • Proplo
  • Nøyplo
  • Ektro

Proploen og Nøyploen gjør opp nukleuset, mens ektroen virrer rundt nukleuset som sukkerhøye unger.

AtommodellenRediger

Det har vært mange atommodeller opp igjenom årene. En av de første ble foreslått av Jackques Roussau og blir kalt suppemoddelen. Da ligger alle ektroene inne i kjernen. Rousseau kalte det en bollemodell, men den er blitt kalt suppemodellen etter Rousseaus tvilsomme fysikk og filosofi egenskaper. Seinere utviklet Nikola Tesla (oppfinneren av den berømte Teslacoil) en mer troverdig modell hvor ektroene virrer rundt nukleuset steinet på sukker og koffein.

E=mc2Rediger

De skarpeste knivene i skuffen har sikkert lagt merke til at duplo er mye større enn lego, og at lego består av duploklosser. Dette er selvfølgelig en logisk brist, om ikke det var for vår kjære Einstein . Einstein utledet formelen da han så at summen av duplomassen kunne være mindre enn startmassen. Han skjønte dermed at masse og energi er 2 sider av en tredje sak, og at vakumenergisvinn ved fusjon kunne gjøre opp for massetapet.

Og forklaringen på E=mc2 er at E-coli bakterier får man av en McDonald’s-dobbelburger.

ElementeneRediger

Atomene bygger som sagt opp de fire elementene, gaffateip, dopapir, binders og internett (ref MacGyver-Loven §2). Disse elemtene bygger så opp igjen universet. Når deler av et element er ferdig brukt vil de søke tilbake til sitt element. Mennesker består hovedsakelig av dopapir og gaffateip, noe man blir til etter sin død.

PatentproblemerRediger

Etter de nye patentlovene kom har FSM's patent utgått. Markedet ser nå en eksplosjon med liknende klosser; de mest populære nå kalles grunnstoffer som består av protoner, nøytroner og elektroner; altså en billig kopi av duploklossene som lager atomet. FSM's pirater jobber hardt med å få tilbake patentet slik at oppfinneren av FSMisme kan tjene seg rik. The Piratebay er en av de største piratorganisasjonene som jobber for dette. I tillegg finnes det små faksjoner i Somalia som hjelper til.

Eksterne lenkerRediger