Åpne hovedmenyen

Ikkepedia β

Amager

Amager, uttales Amar, er sumpområdet like på sørsiden av den danske hovedstad Kastrup.

For å komme til Amager bør der tas i bruk gummistøvler i og med av man bokstavelig talt vasser i lort. På folkemunne blir halvøya kaldt "lorteøen".

Halvøen har dog masse annet enn lort å by på, for eksempel Dalle Valle som ligger idyllisk plassert på hjørnet av et av de mest pulserende shoppingmekka i byen, Amager Center, der med sitt gule tak i følge Laika kan skimtes fra verdensrummet. Tar du turen forbi Føtex kan du også oppleve musikk i særklasse, komponert og utført av senterets eget husband som holder til i fjerde i etage og påstår de er direkte etterkommere av Bach, men lar ikke dette influere musikken videre.

Halvøen er kjent for sitt rike dyreliv - her kan du blandt annet oppleve papegøyer på diverse skuldre og små hunder med dreads i handlekurver, og desuten er øen rik på tribaltattoverte storbjørner og den nå for tiden mer sjeldne art rosa-pysjamas-løsnegle-tangasneglen.

Dialekten karakteriseres ved hyppig emneskift uten pause eller endring i tonefall, trolig grunnet at man ikke ønsker å inndrage luften.

Tar du turen forbi Amager skal du ikke la deg skremme av navnet Kløvermarken, da det ikke er en mark men en gressmatte.